diumenge, 21 de febrer del 2010

Apunts de rugbi

Aquí us deixo els apunts sobre la touche, la melé i la tàctica bàsica del rugbi, es el mateix document que us han passat a classe, com sempre us recomano la seva lectura i estudi, no només per a l'exàmen, sinó per acabar d'entendre el que esteu practicant a classe

Per descarregar-ho aquí teniu l'enllaç Apunts de rugbi

divendres, 19 de febrer del 2010

la Touche i la Melé: A la recerca de videos! [2on ESO]

Ja heu experimentat aquestes formes jugades característiques del rugbi com són la touche i la melé, així que per anar assimilant correctament aquests dos nous conceptes res millor que fer una recerca de vídeos sobre aquests, per fer-ho podeu visitar diferents portals de vídeo online com vimeo i youtube

Els vídeos que trobeu han de permetre veure clar les característiques de la melé i la touche.

Quan trobeu uns quants vídeos copieu els enllaços i els feu arribar al vostre profe enviant un email a dbarreroefc@gmail.com, copiant els enllaços fent un comentari en aquesta entrada, o bé copiar-los en un full i donar-li al professor. Recordeu de indicar qui sou quan envieu els enllaços perquè sinó el profe no podrà ficar-vos la nota!

Amb tots els enllaços que envieu farem una col·lecció i la penjarem en aquest bloc, per a que tothom vegi amb detall que és una melé i una touch.

Recordéu que ho podéu fer en parella, per si algú no té la possibilitat d'accedir a internet.

Us deixo amb un petit vídeo en el que podreu veure "melés" i "touches" fetes per esportistes de nivells

Edu3.cat

divendres, 5 de febrer del 2010

Cadena de corda [3er ESO]

Molt bé, ja porteu uns quants dies practicant 3er B, alguns amb més èxit i uns altres amb menys, jo us aconsello que encamineu els esforços a practicar allò que no us surti o fixeu-vos una meta a assolir, i practicar la cadena sencera sumant les diferents habilitats. Per a que tingueu present la cadena us deixo aquesta gràfica

D'altre banda en aquests vídeos podeu veure diferents tipus de salts, entre els que es troben alguns de la cadena, així com el que es pot arribar a fer si es practica amb bastant de temps i amb ganes per aprendre.



I per últim, us deixo un llibre, per a que el consulteu, específicament de les habilitats amb corda, i on podreu trobar, entre d'altres coses una explicació de com es fan diferents tipus de salts amb el seu corresponent gràfic que ho explica.

Si algú té més curiositat per això de la corda, als USA és un esport de competició més, no dubteu en visitar jumpropevideos.com, hi tenen abundants vídeos sobre el "jump rope" i les seves diferents modalitats

dimecres, 3 de febrer del 2010

"Invictus" o com l'esport pot unir gent enfrontada

El passat 29 de gener es va estrenar la pel·lícula "Invictus" dirigida per Clint Eastwood inspirada en el llibre "Factor Humà" (John Carlin, Ed. La Campana 2009), tant el llibre com la pel·lícula relata un esdeveniment històric per a Sud-Àfrica, i desencadenant per poder superar la greu situació que va patir la població negre amb motiu de l'apartheid. Aquest esdeveniment no fou cap altre que la copa del món de rugbi de 1995. Nelson Mandela, primer president sud-africà escollit per sufragi universal, després d'haver passat 27 anys a la presó per lluitar pels drets de la població negra, va utilitzar l'esport per tal de superar les diferències i contribuir a unificar una nació que encara estava dividida per la seva història recent.

Aquesta es una mostre del poder de l'esport més enllà de la pròpia competició, dels valors que pot transmetre, de cóm d'útil pot ser per a la societat, així que és una bona ocasió per fer un petit exercici de reflexió, tothom que vagi a veure la pel·lícula i faci una reflexió escrita (que no superi una cara d'un full) on es comenti la pel·lícula i es reflexioni sobre el que s'ha vist, tot relacionant els valors que pot transmetre el rugbi o qualsevol altre esport, podrà obtenir fins a 0,5 punts extres per a la nota final de la UD de rugbi. L'entrega d'aquesta reflexió haurà de ser avanç de finalitzar la UD.

Us deixo el tràiler per a que us animeu.