dissabte, 15 de maig del 2010

EXAMEN TEÒRIC 2on ESO

Ja sabeu les dates dels vostres exàmens i ja teniu els apunts, hem parlat a classe del que entraria, però per els mes despistats, aquí us ho deixo per escrit:


Per l'examen heu de repassar els apunts sobre els músculs, la flexibilitat i la velocitat. Qualitats treballades durant aquest trimestre.

Pel que fa al Handbol, entrarà el reglament bàsic i les diferents posicions dels jugadors en un equip d'handbol (Tema 11 del llibre d'Ed. Física)

Així mateix per als que no tinguin el llibre d'educació física us deixo els següents enllaços per a que el podéu consultar en el vostre ordinador;
 

divendres, 14 de maig del 2010

WEBQUEST SOBRE ELS MÚSCULS

Aquestes activitats us ajudaran a conèixer els diferents músculs del nostre cos
ELS MÚSCULS

Activitat online músculs

diumenge, 9 de maig del 2010

Treballs de l'escalfament [2on ESO]

Un cop recollits tots els treballs i feta la valoració, podem dir que hi ha hagut grups que s'han esforçat i altres que no.
M'agradaria compartir amb vosaltres un dels treballs, sobre tot per que es van basar en la graella que us vaig repartir, i com a resultat han fet un powerpoint molt ben fet.
Aquí el teniu;

dijous, 8 d’abril del 2010

Observem un partit! FAIR PLAY TIME!

Com ja sabeu durant les sessions de classe sempre intentem que hi hagi bon ambient i aconseguir un clima de fair-play...a vegades ho aconseguim i d'altres no...així  que hem de continuar treballant. I per fer-ho aprofitarem el partit que es produirà aquest dissabte, el Madrid - Barça...la tasca que heu de fer es ben senzilla, es tracta de veure el partit i omplir la fitxa d'observació i contestar les 3 preguntes.

La fitxa la podeu baixar des d'aquest enllaç -> QUESTIONARI OBSERVACIÓ

Com observareu, la fitxa tracta d'aspectes relacionats amb el fair-play, el joc net i el joc brut, per tal que identifiqueu les activitats considerades acceptables i les que no.

Teniu dos opcions, o imprimir la fitxa i omplir-la a mà i entregar-la el proper dia a classe, o bé omplir-la a l'ordinador i enviar-la al correu electrònic dbarreroef@gmail.com

L'ENLLAÇ A L'ACTIVITAT JA ESTÀ ARREGLAT
Per si torna a fallar l'enllaç,  us deixo una altre direcció per descarregar l'activitat
AQUÍ , només heu d'esperar uns segons i automàticament es descarregarà l'arxiu

divendres, 26 de març del 2010

[2on ES] Treball sobre l'escalfament

Ja teniu els grups formats, també disposeu de la rubrica necessaria per saber que us demanen per fer el treball, així que només us queda ficar-vos mà a l'obra.

Us recordo que l'objectiu del vostre treball és explicar, mitjançant una presentació en powerpoint, openoffice, o qualsevol altre mitjà informàtic, un escalfament d'un esport en concret.

Els passos que heu de seguir són senzills:
  1. Decidir per a quin esport faréu l'escalfament
  2. Decidir les parts que ha de tenir aquest escalfament, i el número d'exercicis per a cada part, tenint en compte quins són els objectius de cada part
  3. Realitzar recull fotogràfic o videogràfic dels diferents exercicis de l'escalfament que heu triat
  4. Un cop tingueu tot el material heu de finalitzar el treball amb una presentació mitjançant powerpoint o openoffice on quedi explicat:
    • Esport triat
    • Exercicis de cada part de l'escalfament
    • Els objectius que es busquen amb cada exercici
    • Incorporar les imatges o vídeos de cada exercici o parts d'un escalfament
  5. Un cop fet el document en powerpoint o openoffice, l'hauréu d'enviar a dbarreroef@gmail.com amb data límit 12 d'Abril.
  6. Per últim, us queda la presentació a l'aula, on tots haureu d'explicar a la classe el vostre escalfament, els seus objectius i el perquè dels exercicis triats. Disposaréu de 5' per exposar-ho a la classe, on els vostres companys us avaluaran aquesta presentació
Fonts d'informació per fer el treball:
  • Llibre d'Educació Física (Tema 2: L'escalfament)
  • Rúbrica

dilluns, 22 de març del 2010

[3er ESO] Treball sobre la Flexibilitat

Aquí podeu consultar la rúbrica que utilitzareu per avaluar el vostre treball sobre la Flexibilitat.
Recordeu que podeu trobar la informació necessària al vostre llibre d'Educació Física, així com en altres fonts d'informació  com són les següents:

Informació sobre els tipus d'entrenament amb exemples
Exercicis per a la millora de la Flexibilitat
Conceptes teòrics de la Flexibilitat
Exercicis de flexibilitat organitzats per músculs

Us recordo que l'objectiu principal d'aquest treball es que recopileu un conjunt d'exercicis de flexibilitat tot classificant-los segons el mètode d'entrenament; mètode dinàmic, estàtic i passiu forçat també anomenats exercicis Facilitadors Neuromusculars Propioceptius. La recopil·ació la podeu fer amb una presentació en Powerpoint o OpenOffice, o qualsevol altre aplicació informàtica. La data límit d'entrega del treball serà el 12 d'Abril.
Si pugeu la vostre presentació a Scribd o Slideshare tindreu una millor nota.

dijous, 18 de març del 2010

[2on ESO] Descobrint el Handbol

Ja heu començat el últim trimestre del curs, en aquest trimestre l'esport col·lectiu que treballarem serà el Handbol. Dedicarem 8 sessions per a aquest esport on avaluareu el vostre nivell de competència assolit en base a la participació en el dia a dia a classe, així com amb la realització d'activitats d'avaluació que seran les següents:

  • Circuit d'habilitats coordinatives 
  • Aplicació dels aprenentatges pràctics i teòrics (reglament, tàctica i tècnica) en partits de 5 vs 5
Aquí teniu una pàgina per repassar els conceptes bàsics d'aquest esport Les regles bàsiques del HB

diumenge, 21 de febrer del 2010

Apunts de rugbi

Aquí us deixo els apunts sobre la touche, la melé i la tàctica bàsica del rugbi, es el mateix document que us han passat a classe, com sempre us recomano la seva lectura i estudi, no només per a l'exàmen, sinó per acabar d'entendre el que esteu practicant a classe

Per descarregar-ho aquí teniu l'enllaç Apunts de rugbi

divendres, 19 de febrer del 2010

la Touche i la Melé: A la recerca de videos! [2on ESO]

Ja heu experimentat aquestes formes jugades característiques del rugbi com són la touche i la melé, així que per anar assimilant correctament aquests dos nous conceptes res millor que fer una recerca de vídeos sobre aquests, per fer-ho podeu visitar diferents portals de vídeo online com vimeo i youtube

Els vídeos que trobeu han de permetre veure clar les característiques de la melé i la touche.

Quan trobeu uns quants vídeos copieu els enllaços i els feu arribar al vostre profe enviant un email a dbarreroefc@gmail.com, copiant els enllaços fent un comentari en aquesta entrada, o bé copiar-los en un full i donar-li al professor. Recordeu de indicar qui sou quan envieu els enllaços perquè sinó el profe no podrà ficar-vos la nota!

Amb tots els enllaços que envieu farem una col·lecció i la penjarem en aquest bloc, per a que tothom vegi amb detall que és una melé i una touch.

Recordéu que ho podéu fer en parella, per si algú no té la possibilitat d'accedir a internet.

Us deixo amb un petit vídeo en el que podreu veure "melés" i "touches" fetes per esportistes de nivells

Edu3.cat

divendres, 5 de febrer del 2010

Cadena de corda [3er ESO]

Molt bé, ja porteu uns quants dies practicant 3er B, alguns amb més èxit i uns altres amb menys, jo us aconsello que encamineu els esforços a practicar allò que no us surti o fixeu-vos una meta a assolir, i practicar la cadena sencera sumant les diferents habilitats. Per a que tingueu present la cadena us deixo aquesta gràfica

D'altre banda en aquests vídeos podeu veure diferents tipus de salts, entre els que es troben alguns de la cadena, així com el que es pot arribar a fer si es practica amb bastant de temps i amb ganes per aprendre.



I per últim, us deixo un llibre, per a que el consulteu, específicament de les habilitats amb corda, i on podreu trobar, entre d'altres coses una explicació de com es fan diferents tipus de salts amb el seu corresponent gràfic que ho explica.

Si algú té més curiositat per això de la corda, als USA és un esport de competició més, no dubteu en visitar jumpropevideos.com, hi tenen abundants vídeos sobre el "jump rope" i les seves diferents modalitats

dimecres, 3 de febrer del 2010

"Invictus" o com l'esport pot unir gent enfrontada

El passat 29 de gener es va estrenar la pel·lícula "Invictus" dirigida per Clint Eastwood inspirada en el llibre "Factor Humà" (John Carlin, Ed. La Campana 2009), tant el llibre com la pel·lícula relata un esdeveniment històric per a Sud-Àfrica, i desencadenant per poder superar la greu situació que va patir la població negre amb motiu de l'apartheid. Aquest esdeveniment no fou cap altre que la copa del món de rugbi de 1995. Nelson Mandela, primer president sud-africà escollit per sufragi universal, després d'haver passat 27 anys a la presó per lluitar pels drets de la població negra, va utilitzar l'esport per tal de superar les diferències i contribuir a unificar una nació que encara estava dividida per la seva història recent.

Aquesta es una mostre del poder de l'esport més enllà de la pròpia competició, dels valors que pot transmetre, de cóm d'útil pot ser per a la societat, així que és una bona ocasió per fer un petit exercici de reflexió, tothom que vagi a veure la pel·lícula i faci una reflexió escrita (que no superi una cara d'un full) on es comenti la pel·lícula i es reflexioni sobre el que s'ha vist, tot relacionant els valors que pot transmetre el rugbi o qualsevol altre esport, podrà obtenir fins a 0,5 punts extres per a la nota final de la UD de rugbi. L'entrega d'aquesta reflexió haurà de ser avanç de finalitzar la UD.

Us deixo el tràiler per a que us animeu.

dissabte, 30 de gener del 2010

Vídeos per veure com es juga al rugbi i al touch-rugbi

Us deixo amb un recopilatori dels vídeos que hem vist a classe, sobre tot és important que us fixeu en com avancen respectant la norme de passar cap endarrere, que és el que més ens costa!

RUGBY


TOUCH-RUGBY


Si trobeu qualsevol vídeo, que considereu sigui interessant que ho veiem, no dubteu en dir-ho ja sigui fent un comentari al blog, enviant un email o quan ens veiem a classe

divendres, 29 de gener del 2010

El Touch-Rugbi [2on ESO]

Aquesta setmana heu començat a jugar al rugbi...o més ben dit a la variant d'aquest, anomenada Touch-Rugbi. Per refrescar el que heu vist, aquí podeu trobar la presentació que vau veure a classe


Aquest cap de setmana podeu veure a Teledeporte (TDT) un partit de rugbi, que us ajudarà a anar entenent la lògica d'aquest joc...per acabar convertint-vos en uns autèntics All Blacks!

DISSABTE 30 DE GENER

15:30 RUGBY HEINEKEN CUP 6ª JORNADA MUNSTER – NORTHAMPTON
DIUMENGE 31 DE GENER
12:35 RUGBY LIGA NACIONAL ‘PASION RUGBY’

dimecres, 27 de gener del 2010

Presentació sobre conceptes de la Resistència Aeròbica

Tercers! Aquí us deixo la presentació que vam veure sobre la Resistència Aeròbica i diferents aspectes claus que la defineixen

dijous, 21 de gener del 2010

PEDALADA SOLIDÀRIA 23 de gener de 2010

Una molt bona iniciativa, que permet unificar la solidaritat amb la pràctica esportiva en el nostre temps lliure. Aquells alumnes que participin en la pedalada tindran un punt positiu més a la nota pràctica de l'assignatura.


INFO:
"Durant aquestes últimes setmanes una catàstrofe ha entrat a casa nostra. La mort i la destrucció que veiem cada dia projectades en la pantalla del televisor i impreses a les portades de tots els diaris no ens han de deixar indiferents. Haití ens necessita a cadascún de nosaltres. Hem de col·laborar, aportar el nostre granet de sorra i demostrar que ens podem mobilitzar i ajudar.

Es per aixó que us proposem pedalar pel poble haitià, unir-nos en un gran pilot no només per recaptar fons, sino per demostrar que l'esforç de tots nosaltres pot salvar obstacles, coronar tots els ports i salvar mil·lers de vides.

Us convoquem a tots aquest dissabte dia 23 de gener al km. 0 de la Carretera de les Aigües (a dalt de tot de l'Avinguda Tibidabo) a les 9.30h. Recomenem arribar amb transport públic o amb bicicleta.
 La pedalada en bicicleta tindrà lloc pel Parc de Collserola, un espai natural protegit, de manera que cal seguir el camí indicat, i no anar camp a través. "

dilluns, 11 de gener del 2010

UD 5: Dona corda al teu cor 3er ESO

Els tercers d'ESO iniciem una nova unitat didàctica; Dona corda al teu cor! enfocada a aprendre i experimentar sobre la qualitat física bàsica de la Resistència.

Seran 6 sessions amb l'objectiu final de participar amb èxit a la cursa de les Vinyes! I amb èxit ens referim a que tothom la pugui acabar sense necessitar una bombona d'oxigen!

Aquestes seran les proves físiques per avaluar-vos la Unitat Didàctica:

Avaluació Inicial:
  • 15 minuts de carrera continua sense aturar-se (prova de mínims)
Avaluació Final :
  • Test de Cooper / Course Navette (a decidir)
  •  Cursa de les Vinyes




dijous, 7 de gener del 2010

Reglament adaptat d'HOQUEI SALA

Iniciem aquest any 2010 amb les últimes sessions d'HOQUEI SALA. Cóm sabeu estem jugant una adaptació dels diferents tipus d'hoquei existent, hem anat repassant durant les classes el reglament, però  amb les festes y tant de temps sense pràctica es fa necessari un recordatori, així que us deixo els apunts sobre el reglament d'Hoquei Sala adaptat, imprescindible la seva lectura!
Per descarregar-ho fes clic en aquest enllaç: Reglament HQ